DVD

Nagy Lajos király – Attila örökségének visszaállítása

554Megtekintés

Kovács – Magyar András 60. DVD-je

Miért kapta a „nagy” nevet? Ki volt ő valójában? Mekkora volt az ország az ő idejében?

Történelmi feljegyzésekben azt írják, hogy Nagy Lajos király inkább nyugati politikát folytatott. Az életrajz leírásokban azt írják, hogy Nagy Lajos egész életében a velencei hadjáratokkal volt elfoglalva. Titok övezi ezt a fantasztikus embert. Azokat a csodáit, azokat a cselekedeteit szeretném bemutatni, amit csak egy-egy fél mondatban, esetleg egy-egy eldugott kis rajzban emlékeztetőként, figyelemfelkeltőként lehet csak észrevenni.

 

Tekintsen meg egy részletet a filmből:

 

 

 

Károly Róbert király fia volt Nagy Lajos.

Károly Róbert az Anjou-ház jeles képviselője, V. István dédunokája. Ebben az időben az Anjou család és a Luxemburg család Európa életébe jelentősen beleszólnak. Ez a két család jóban van egymással és házasodnak is egymás között. Politikai és szellemi házasságok is jönnek ezzel létre.

 

Találunk egy olyan feljegyzést a történelemben, hogy Károly Róbert király 1312. július 15.-én a Templomosok zászlaja alatt harcolt. Az Anjou-k trónja ezáltal szilárdult meg. 1312. az az időpont, amikor a Templomos lovagokra kimondják a halálos ítéletet. A Templomos lovagok elmenekülnek. Portugáliában, Skóciában, Dániában telepednek le, egy csoportjuk Itália városaiban keres menedéket. A Templomosok egy jelentős csoportja Magyarországra jön, Károly Róbert menedéket ad nekik, a király testőrei lesznek.

 

Egész Európában zajlanak a Templomosok elleni perek, máglyákon égnek az emberek. Magyarországon nyugalom és béke van. Befogadják ezeket a tehetséges, fantasztikus intelligenciával, szellemi tudással rendelkező embereket. Azokat, akik már az 1200-as években is járják az óceánokat, ismerik a tengereket. Ismerik az amerikai kontinenst, ahol pozitívan fogadják őket. Nem titok, hogy Károly Róbert, Nagy Lajos királyunk és Zsigmond király is járt kint az amerikai kontinensen.

 

Amikor a Templomosok Magyarországra érkeznek, szinte felüdülésként hat az itteni emberekre, amikor elhozzák a tanaikat. Felfrissül az emberek Isten-tudata, amelynek előző nagy felfrissítője II. András királyunk volt.

 

Nagy Lajos királyunk korát megelőzően, IV. Béla idejében, kínai és mongol veszedelem jött az országra. Nem titok, maga a pápa hívta be Kelet-Európa népeire, mert a magyarok, lengyelek, bolgárok olyan Isten-tudattal rendelkeztek, amit minden körülmények között szeretett volna elpusztítani. Sokmillió embert égettek el Katarföldön, elpusztították a bogumilokat, akik az ősi Isten-hitnek a tudatában volt.

 

 

NAGY LAJOS - A LOVAGKIRÁLY

 

A DVD megvásárolható az irodánkban:

 

Energia Gyógyító Központ

H-1143 Budapest, Tábornok u. 11/A. I. emelet

Telefonszámaink: +36-1-251-4983 vagy: +36-1-222-3186