Hírek

Decemberi teendők a kertben

762Megtekintés
Továbbra is fordítsunk nagy figyelmet a gyepünkre, a ráhullott leveleket igyekezzünk összeszedni, mivel megfelelő életteret biztosítanak a nemkívánatos kórokozóknak és kártevőknek.
MATRIX DROPS DECEMBERI TEENDŐK A KERTBEN
Az előrejelzés szerint decemberben csak a hónap vége fele érkeznek meg huzamosan a fagyos napok, ezért nem húzódnak még el a kártevők. Ne mulasszuk el az MD 2003, MD 2005-el való permetezést mindaddig, míg a fagyok állandósulnak. Ezzel egy időben készítsük fel növényeinket a hideg téli időszakra, elősegítve a nyugalmi állapot beálltát, az MD 2010 alkalmazásával.
 
Fagymentes időszakban folytassuk a gyümölcsfák, szőlő, tavaszi metszésű dísznövények metszését. A metszés végeztével ne felejtsük el a nagyobb vágási felületeket sebkezelő méhviasszal kezelni, valamint ajánlott az MD 2008 használata. Mivel december elején fogyó hold van, különösen jó időszak erre a célra. Ebben az időszakban a fák nedváramlása, s ezzel a fák ereje visszahúzódik a fa belsejébe, a metszési felületen nem folyik ki az éltető nedv.
 
Metszőollónkat, fűrészünket rendszeresen élezzük, hogy a lehető legkevésbé sérüljön a növény a vágási felületen, valamint rendszeresen fertőtlenítsük, kerülendő a betegségek átvitele egyik növényről a másikra. Erre a célra a nyílt lánggal való átmelegítés mellett jó szolgálatot tesz az MD 355-el való áttörlés.
 
Takarjuk fagyérzékeny növényeinket náddal, kukoricaszárral, gyékénnyel, stb.
Például a fiatal hársfa esetében védelem hiányában gyakran kialakul az úgynevezett „fagyléc” a törzs déli oldalán.
 
Használjuk ki az enyhe hosszú őszt, készítsük elő a területet a kora tavaszi vetésű növényeknek.
 
Megfelelő mennyiségű szervestrágyát vigyünk a területre, permetezzük MD 2001-el, majd forgassuk a talajba, ezzel is elősegítve a talajban lakó enzimek és baktériumok lebontó munkájának folyamatát.
 
Szobanövényeinkre most fordítsunk nagy figyelmet. Rendszeresen szellőztessünk, ne locsoljuk túl őket és használjunk MD 355 és MD 2002-t védelmükre, mivel ebben az időszakban különösen jó feltételek vannak a gombás betegségek terjedéséhez és kártevők szaporodásához.
 MATRIX DROPS - DECEMBER
A tároló helyiségeket szellőztessük, ne hagyjuk befülledni. Vigyázzunk a betárolt zöldségre, gyümölcsre megfelelő nedvességtartalommal. A párásításhoz használt vízbe alkalmazzunk MD 2003, MD 355-öt. Itt gyakori látogatók a csigák. Ezek távoltartására javasoljuk a helyiség, vagy adott esetben a tároláshoz használt homok permetezését MD 2014-el.
 
Időszerű a kertünket látogató madarak védelmére is eleséget tenni, melyet szintén permetezhetünk MD 355-el, ezzel is hozzájárulva a madarak védekező képességének növeléséhez.
 
+ 1 Tipp:
Varázsoljunk tavaszt a lakásunkba Barbara napi (december 4) ággal. Erre megfelelő ágak pl. a cseresznye, mandula, barack, mogyoró, húsos som, téli jázmin, aranyvessző. Tegyük az ágakat vázába, csepegtessünk MD 2008 és MD 2012-t a vízbe, hamarosan virágba borulnak.
 
Elérhetőségünk:
 
Matrix Drops Kft.
H-1143 Budapest (XIV. kerület)
Tábornok u. 11/A I. emelet
 
Tájékoztatást kaphat telefonon:
+36-1-251-4983
+36-1-222-3186
 
e-mail: info@matrixdrops.com
 
Nyitva tartásunk:
Hétfőtől - péntekig: 8:00-19:00
Szombat: 8:00-15:00
Vasárnap: zárva
 
Térkép: