Szent utak

Karácsony * Jézus Urunk születésnapja * 2008. december 21.

328Megtekintés

Dömösön, a Rám völgyben, a Szentfa kápolna melletti szent helyen tartottuk Karácsony ünnepét, 2008. december 21.-én.

Felemelő érzés itt Dömösön, a Rám völgyben találkozni, ünnepelni, hisz ezen a helyen minden kőhöz, minden fűszálhoz a kezeink munkája kötődik. Nagy örömmel dolgoztunk itt, napokon, heteken keresztül, hogy ezt a helyet, ezt a gyönyörű ligetet, berket varázslatossá tegyük. Ezen a helyen egykoron megjelent Szűz Mária szelleme, Szent Margit és Mátyás szelleme. Az itt élő emberek nagy boldogsággal tapasztalták szentjeink jelenéseit. Ez a hely nemcsak a jelenésekről nevezetes, Szűz Mária életében járt itt, tanította az embereket.

 

Filmünk 1. részét  indítani kell! Kattintson a bal alsó sarokban lévő lejátszás gombra!

A jobb alsó sarokban elérhető a teljes képernyőméret.

 

 

Jézus Urunk születését 320 évvel születése előtt megjósolták. Várták Jézus Urunk születését. Miután a jóslat elhangzott, Karácsony ünnepének közeledtével egy asztali díszen négy gyertyát helyeztek el, naponta egy-egy gyertyát meggyújtottak, a mai napig él ez a hagyomány.

 

Karácsony egy régi, ősi, pogány ünnep volt. A pogányok nem Istentagadók, a régi hitvilág képviselői voltak, akik szent helyeken, szent időben szert ültek, szert tartottak. Ezek az emberek szövetséget tartottak Istennel. A Karácsony mindig nagy ünnep volt, Jézus Urunk megszületése előtt ez volt a napforduló ünnepe. Jézus_Urunk megszületéséig, nemcsak mint Napfordulót ünnepelték ezt a napot, ez volt Istenanyánk napja, a hálaadás ünnepe. A betakarított terményekért az emberek hálát adtak a Fény Istenének. Hálát adtak az Isteneknek, Isten Atyánknak és Isten Anyánknak.

 

Filmünk 2. részét  indítani kell!

 

 

December 21.-én karácsonyfát vittek Európában az emberek a házaikba, különösen Erdélyben volt elterjedve ez a szokás. Fenyőágakkal díszítették az ünnepi asztalokat. A fenyő a Fény Istenének a jelképe, a fenyőgallyak pedig az örökélet jelképei. December 21.-én jött el az a nap, amikor az emberek gyertyát gyújtottak, ugyanis amikor a legnagyobb a sötétség, akkor világít a fényesség leginkább.

 

Filmünk 3. részét  indítani kell!

 

 

A gyermekek, felnőttek, idősek egyaránt várják a Karácsonyt, mert ez a nap más, mint a többi, ez a nap egy csoda. Csoda volt a pogány időkben, csoda volt a várakozás idejében, az alatt a 320 év alatt, amikor Jézus...Urunk születését várták, a legcsodálatosabb Karácsony akkor volt, amikor megszületett Jézus Urunk. A születését ünnepelték Szentföldön, ünnepelték Egyiptomban, ünnepelték Erdélyben, Magyarországon. Tudták, hogy megszületett.

 

Filmünk 4. részét  indítani kell!

 

 

Minden évben hatalmas erőt meríthetünk ezen a napon, amely az évkör legrövidebb napja, Hatalmas erőt meríthetünk ebből az új programból, eszmeiségéből, amit Jézus_Urunk hátrahagyott nekünk. Ezen a napon emlékezünk, boldogok vagyunk. Másak vagyunk, kicsit figyelmesebbek az embertársainkkal szemben.

 

Filmünk 5. részét  indítani kell!

 

 

Tekintse meg képeinket:

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

9

 

10

 

11

 

12

 

13

 

14

 

15

 

16

 

17

 

18

 

19

 

20

 

21

 

22

 

23

 

24

 

25

 

26

 

27

 

28

 

TÁLTOS ISKOLA H-1143 Budapest, Tábornok út 11/A I/11. tel.: +36-1-251-4983