Szent utak

Montserrat – A Fekete Madonna nyomában

945Megtekintés

Miután Jézus Urunkat Jeruzsálemben meggyilkolták, felesége Mária Magdala gyermekükkel Inanával, Szűz Máriával és az egyiptomi Boldizsár király fiával, az alig hétéves Nándorral Spanyolországba, Montserratba menekültek. Ott várta őket egy csodálatos ház, ami Jézus Urunk mennyei ajándéka volt hitvese Magdala és gyermeke, Inana számára. Péter, aki Jézus Urunk mellett, mint próféta élt, faragtatott egy Istenanya szobrot, egy Fekete Madonnát és titokban elküldte Montserratba Magdalának. A Fekete Madonna nem Szűz Máriát ábrázolja, hanem az Istenanyát, aki fényes madár alakjában jött a Földre és itt öltött emberi testet, gyönyörű sötétbőrű nőként. Istenanya a Nagyboldogasszonyunk, Szűz Mária pedig Boldogasszonyunk, olykor Kisboldogasszonynak is nevezik.

Az Istenanya háta mögött Montserratban

 

Amíg nem jártam itt, arra vágytam, hogy csak egyszer láthassam. Miután egyszer láttam, teljes szívemből visszavágytam. Most újra megadatott a Csoda. Istenanyánk és a szellemvilág hívását meghallva, útra keltünk Montserratba. Isteni érzés volt e megszentelt földre lépni, földi Táltosunk által a megnyitott Égi kapu alatt Mennyei Anyánknak hálát adva, szívünk vágyát, kívánságát felé repíteni. Szövetséget köthettünk Istennel, hogy amíg csak élünk, gondolatainkkal, szavainkkal, cselekedeteinkkel a Mennyeknek országát építjük itt a Földön.

 

Tekintse meg filmünket:

 

 

E szövetség megpecsételődött  Jézus Urunk érintése, szemünkön át szellemünkbe mélyedő tekintete által, mely minden sejtünk létezésének új értelmet adott. Isteni érzések hullámain repültünk valamennyien, lelkünk szabadon szárnyalt a Pireneusok havas csúcsaitól az arany fényben ragyogó Földközi- tengeren át, Montserrat hegyének misztikus szikláin megpihenve.

                                                                

Eközben Táltosunk szavai által az időben utazva megismerhettük történelmünk közös pontjait, eseményeit e nemes lelkű Spanyol - Katalán néppel , akik tisztelték és szerették Mária Magdalát és az ő tanításán keresztül Jézus_Urunk Szent Szellemének csodáját magukba fogadták, s szerették gyermeküket Inanát, s fogadott gyermeküket Nándorkát.

 

Tekintse meg képgalériánkat – Kattintson a képre:

 

Montserrat – Spanyolország – 2008.

 

 

Ildikó a művészetek szféráiba repített bennünket, bepillantást nyerve az építészet, festészet, költészet és a zene lelket fényesítő szépségeibe. András és Ildikó tanításai által elkezdtünk egy Isteni tudatossággal nem csak nézni, hanem látni is, felfogni a jelképek üzenetét. Kaptunk egy szűrőt, amin átengedhetjük a felénk áradó mérhetetlen mennyiségű információt, hogy felismerjük a lényegest, a fontosat, az igazat. Mert jól csak a szívével lát az ember.

 

Mennyei Anyánk és Atyánk és drága Szentjeink szellemei kísérték minden lépésünket, elárasztottak bennünket végtelen szeretetükkel. Felbecsülhetetlen kincs, amelyben részesültünk, s képzeletünket sokszorosan felülmúlta a valóság.

 

Az élmények mélyen beleíródtak a lelkünk, szellemünk emlékezetébe. Hálás szívvel köszönhetjük Isten Földi Táltosának, Kovács - Magyar Andrásnak és Ildikónak a megélt, megtapasztalt csodát, a szerelmetesség szent érzését.

Isten- Isten: Kátai Ildikó

 

Tekintse meg Kovács – Magyar András 35. filmjét, amely a 2008. évi spanyolországi zarándokutunkon, Jézus Urunk - Mária Magdala - Attila nyomában járva készült Montserratban:

 

 

 

DIAVETÍTÉS:

 

 

Lélekben mindnyájan ott voltunk

 

Ebben az évben végre megadatott sok Táltos tanítványnak, hogy a Tanítónk által oly sokszor emlegetett Szent helyet, Montserrat-ot közelről is megcsodálhassák. Bár nem lehettünk ott annyian, ahányan vágyakoztunk, de lélekben mindannyian éreztük az ott lévők nekünk küldött gondolatait, szeretetét.

 

A kecskeméti kis közösségünkből is sokan ott lehettek, és bizony nagyon vártuk haza Őket. A következő vasárnap délutánra megszerveztünk egy kis élménybeszámolót nálam. A nagy utazók ragyogó tekintettel, sok-sok élménnyel, no meg rengeteg fényképpel érkeztek. Mint minden csodáról, erről is nehezen indult el a beszélgetés. Először csak annyit tudtunk meg, hogy „gyönyörű”, „csodálatos”, „elmondhatatlan”. Azután, ahogy vetíteni kezdtük az ott készített képeket, egyre többen idézték fel emlékeiket, érzéseiket, egyre több történet bújt elő a tanítványokból. Csak arra kellet figyelniük, hogy ne vágjanak egymás szavába. Volt vidám, megható, vicces és vacogós történet egyaránt. A képek is magukért beszéltek. Előkerültek azok a féltve őrzött ereklyék, Istenanya szobrok, képek, medálok, amiket ott vásároltak abban a reményben, hogy egy kis darabot el tudnak hozni abból az érzésből.

 

Hát örömmel tudatom mindenkivel, hogy sikerült. Mi is kaptunk egy cseppet abból a hangulatból, misztikumból, ami ott a csodapalotában körülvette a tanítványokat Kovács - Magyar András segítségével. Azt javaslom mindenkinek, aki ott volt, ne tartsa magában ezt a csodát, mert mi már régen tudjuk, hogy a fény véka alá rejtve semmit sem ér. Vigyétek körbe a környezetetekben. Hasonló kis összejöveteleken adjátok hírül a csodát, a képek segítségével előbújhat mindenkiből, amit Ő kapott ezen az úton. Ezért arra biztatok mindenkit, ossza meg másokkal is élményeit!

 

Állítom mindenkinek, szeretettel gondoltak mindnyájunkra a nagy utat bejáró Táltos tanítványok, és ezt az érzést a nagy távolság sem csökkentette.

Köszönet érte!

Pataky Annamária, Kecskemét

 

www.szellemvilag.hu