Szent helyek

Dobogókő – Szent liget építése az Attila Buda kapunál

4019Megtekintés

Pilis Te gyönyörű!

A Pilis mindig rabul ejtett minden embert, aki ide érkezett. A régi ősi térképeken Pilis hegyét Noé hegyének is nevezték. Nagy királyaink és papjainak szakrális, szent központja.

 

Ezen a helyen az Istenek jártak. Az ősi legenda szerint Istenanya fényes madár alakjában leszállt a Földre. Kilenc nap alatt asszonyi alakot öltött, kreolbőrű, gyönyörű asszony alakját. Istenatyánktól szült hat fiú, és hat leánygyermeket. Dobogókőn, Az Attila - Buda kapunál kialakított csodálatos emlékhely a Táltos hagyaték őrzőinek büszkesége. A Fekete Madonna szobra Istenanyánk és 12 szent gyermekének az emlékére került erre a helyre.

 

Tekintse meg filmünket:

 

 

 

A dobogókői szent ligetet bemutató kisfilmünk megtekinthető

Kovács – Magyar András 32. filmjén, címe: Szent helyek – Szent Idők

 

 

 

Minden évben, azokon a napokon, amikor a Föld energiái nagyobb erővel hatnak a szervezetünkre, szertartásokat tartunk ezen a helyen. Április 24.-én, Szent György napján, több ezren gyűlünk itt össze, a Föld pozitív energiáiból töltekezünk. Augusztus 15.-én, Nagyboldogasszony napján, itt tartjuk Nagyboldogasszony ünnepét. Ünnepségünkön, szertartásunkon történik az áldásosztás, kenyéráldás, italáldás.

 

Tekintse meg képgalériánkat – Kattintson a képre:

 

Dobogókő - szent hely épitői

 

 

A Pilisben, Dobogókőn

 

Attila, Buda, Árpád és nagy királyaink szakrális fészke volt ez a hely.

A Földanya bélelte ki melegséggel.

A Pilis gyönyörű!

Kirándulásra, túrára, kellemes sétára, meghitt imára kínál lehetőséget.

Erdőzúgás, madárdal, mennyei hangulat vonzza magával az idelátogatókat.

Az égbenyúló fák közé, az idilli táj hívogat.

Megcsodáljuk a szerköveket, a Rám-hegyet, a hatalmas meseszerű várromokat.

E hely varázsa szeretteti meg velünk a mitológiát, a természetet.

E szent hely felett, őseink szelleme uralkodik.

Történelmi viharokat átélt, régmúlt időkről árulkodik.

Páratlan természeti adottságokkal rendelkezik.

Egy-egy kiránduláson bejárjuk a Pilis nevezetes pontjait, vadregényes tájait.

Kötelességünk ápolni a régmúlt emlékeit,

Melyeket kikezdett az idő vasfoga,

De emlékeinkből nem tűnik el soha!

Jó érzés, hasonló emberekkel, a természet adta csodákat együtt átélni,

A régi nyomokat megérinteni, magunkba inni, vele eggyé válni.

Dicső múltunkról beszélgetni.

A levegő kristálytiszta.

Ide fut össze a Föld néhány pozitív erővonala.

Itt található a Föld szívcsokra.

Ezért e hely a világ csodája!

Itt szívhatjuk magunkba azt az energiát,

Mely harmonizálja az ember testi – lelki – szellemi egyensúlyát.

Őseink évszázadokkal, évezredekkel ezelőtt tudták,

Szent helyükké ezért választották.

Jöttek - mentek a hódítók, a rombolók,

De megmaradtak az ősi nyomok.

Ma özönlenek ide a Táltos hagyaték őrzői.

A dicső múlt emlékére, az ősök tiszteletére

Állított Táltos kapuk fogadják az idelátogatókat.

Dobogókő lenyűgöző színhelye a legalkalmasabb,

Nagyboldogasszonyunk emlékének megünneplésére.

Hála Táltosunknak, ki felfedezte, megismertette,

Megszerettette velünk, ezt a szent helyet.

Kovácsné Tóth Klára

 

Térkép:

 


Attila Buda kapu nagyobb térképen való megjelenítése

 

 

A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány gondolat azoktól a jóérzésű emberektől, szellemtestvéreinktől, akik munkájukkal hozzájárultak e Szent hely szépítéséhez.

 

Kátai Ildikó

Itt születtem a Pilis lábánál, mégis úgy telt el eddigi életem jelentős része, hogy fogalmam sem volt milyen csodálatos, isteni ez a hely.

 

Hét évvel ezelőtt, amikor részt vettünk az első Szent György napi Táltos túránkon, rácsodálkoztunk a monumentális, ősi Szent kultúra nyomaira, s már akkor úgy éreztük, örök időktől részei vagyunk ennek a csodának. A Táltos Iskola közösségével az első pillanattól részt vettünk abban a gyönyörű munkában, melynek során fénykapukat állítottunk Mennyei Anyánk, Atyánk és Szent gyermekeik emlékének, hogy újra élővé tegyük csodájukat az emberek lelkében.

 

Évről évre gyarapodott ez a kis közösség, akikkel őrizzük a Táltos hagyatékot itt a Pilis szívében Dobogókőn. Boldogok vagyunk, amikor együtt lehetünk és tehetünk azért , hogy ez a világ jobb legyen azáltal, hogy fényt keltünk az emberek szemében, lángot gyújtunk szívében, lelkében, s a szellem felismeri Isteni önvalóját, s ha már felismerte, elkezdheti megcselekedni életének jobbítását, s ezáltal lesz szebb az egész világ. Elkezdtünk közösen álmodni, hogy legyen egy hely, ahol az Istentudó emberek együtt tarthatják a SZERT.

 

Kialakítottunk egy Szent berket, egy ligetet, melyet igyekeztünk egyre szebbé, egyre méltóbbá tenni. A fénykapu mellé egy csodálatos fénypad került, melyre leülve magunkat lecsendesítve megérezhetjük Anyánk és Atyánk szerető ölelését. Gyógyulást kérhetünk testi, lelki, szellemi gondjainkra, de ne felejtsük el megköszönni is azt a mérhetetlen csodát, melyben részesülünk.

 

 

Sokan összejöttünk, hogy a csodáért közösen tegyünk, vágytunk rá, hogy itt lehessünk. Fáradtságot nem érezve dolgoztunk, mindenki tudta mi a dolga, s egymás csillogó szemét, mosolygó arcát látva boldogság járta át a szívünk. Ezt a boldogságot csak fokozta, hogy szeretett Táltosunkkal, Kovács - Magyar Andrással együtt lehettünk. Minden egyes kőben, mely a helyére került, a szeretet összetartó ereje lakik.

Szeretettel és köszönettel: Kátai Ildikó

 

 

Páldi KatalinKovács - Magyar András tanítványa vagyok. Itt vagyunk fenn Dobogókőn, Istenanyánk és Istenatyánk örök szerelmének és Szent gyermekeinek állítunk hozzájuk méltó emléket, melyet tiszta szívünkből teszünk. Olyan érzésekkel tölt el ez a hely, mely a szeretetet teszi a lelkünkbe, s ennek a tiszta fényében érezzük át, hogy mi az ő küldetésük, hogy az emberiségnek ezt az érzelemvilágot adják át üzenetképpen. Én azért szeretek itt lenni- többször is feljövünk, mert itt nyugalmat, békét találunk. Szellemiekben is gazdagok leszünk, lelkünk, érzéseink nemesednek. A kinti világ nehézségeit könnyebben vészeljük át, mert tudjuk, hogy van kihez fordulni, s ha csak rá gondolunk ezekre a Szent helyekre, béke költözik a szívünkbe.

Páldi Lászlóné Katalin, Esztergom

 

 

Volgyesi Edit

Már nagyon-nagyon vágytam arra, hogy egy ilyen közös munkába az igazi nagy családommal együtt lehessek, részt vehessek, s azt a sok szeretetet, amit én kapok a Táltos Iskolától, Kovács–Magyar Andrástól azt Istenanyánk, Istenatyánk és édes Szentjeink felé viszonozhassam. Olyan munkában is kamatoztassam, amiben a többi embernek is öröme van. Ha eljönnek ide, megérezzék azt a sok szeretet, amit mindannyiunk ebbe a munkába testileg, lelkileg, szellemileg beleadtunk. Én, amikor megláttam a Táltos klubon a filmet, amit András a fénypadok állításáról bemutatott, nagyon vágytam rá, hogy egyszer én is részese lehessek egy ilyen csodának. Szünetről visszajőve András mondta, hogy most lesz három napos munka Dobogókőn. Akkor azt mondtam: ,,Istenem”! Ilyen hamar ekkora csodát, hogy a vágyam ilyen hamar teljesül! És tudtam, hogy én mind a három nap itt leszek. Nyíregyháza nem távolság, ha az ember szívével, lelkével vágyik ide, akkor minden megadatik hozzá- az idő is. Nagyon boldog vagyok, hogy együtt dolgozhattunk, s az a sok szeretet teszi igazán ragyogóvá. Ez egy üzenet azoknak az embereknek, akik még soha nem érezték meg egy ilyen csodás helynek a szellemét. Nekik is azt kívánom, legyenek nagyon boldogok itt.

Völgyesi Edit, Nyíregyháza

 

 

Hajdany Endre

Azért vagyok itt, mert köszönöm a Jó Istennek, hogy elvezérelt Andráshoz, s rajta keresztül ide Dobogókőre. Az egész életem megváltozott, amikor megismertem őt, szó szerint boldoggá tette az életemet. Azért szeretek feljárni ide Dobogókőre, mert úgy érzem, hogy nagyon jó ügyért, egy csodálatos eszméért dolgozunk itt. Jó lenne az ősi dolgokat megismertetni másokkal, hogy minél többen eljöjjenek ide és gyönyörködjenek abban, amit csinálunk. Nagyon szeretek itt lenni akkor is, amikor nincs ünnepség, szeretem meglocsolni a virágokat, összeszedni a szemetet, megnézni minden rendben van-e. Amikor így sokan összegyűlünk, és együtt vagyunk az Isteni helyen, nagyon boldog vagyok.

Hajdany Endre, Budapest

 

 

Szabó LászlóItt a barátaim között lehetek, nagyon szeretem őket, örülök, ha együtt vagyunk. Nagyon szeretek dolgozni, szeretem a természetet, és úgy érzem, hogy itt feltöltődöm. Tegnap egy betonnal teli talicskát többször is úgy tudtam felemelni, mintha nem lett volna súlya. Egyszerűen nem értettem. Tele vagyok energiával, de ezt már tudom, hogy az ötödik elemnek, a szerelemnek köszönhetem. Egy szellemműtét során Isten ajándékaként új szívet kaptam, ami üres volt még akkor. Azóta sikerült megtöltenem az ötödik elemmel, s nagyon boldog vagyok Katával és veletek együtt.

Szabó László Etele, Győr

 

 

Póda Ilona

 

 

Hat éve vagyok Táltos tanítvány, s nagy boldogsággal tölt el, hogy a pilisi szentélyünk kialakításában tevékenyen részt vehettem.

Póda Ilona, Felvidék

 

 

Hajagos AnettCsodálatos ez a közösség. Azért jöttünk, hogy ne csak kapjunk Istenatyánktól, Istenanyánktól, Szentjeinktől és a Táltos Iskola tanulóitól, hanem adhassunk is. Jó érzés volt munkámmal is hozzájárulni ahhoz, hogy ezt a csodálatos ligetet virágokkal feldíszítsük, rendbe hozzuk.

Hajagos Anett Gyöngyvirág, Kecskemét

 

 

Wellesz EditÉn nagyon régóta ismerem ezt a helyet. Azért szeretek ide járni, mert egy olyan közösséget találtam, akik úgy gondolkodnak, mint én. Régen mindig kilógtam a sorból, mert másként gondoltam dolgokat, mint a többiek. Végre nyugodtan önmagam lehetek, boldog és felszabadult, ezért nagyon szeretek ide jönni minden alkalommal, amikor szépítjük ezt a csodás, isteni helyet.

Wellesz Edit, Budapest