Szentjeink csodái

Élőnek titulálta a NASA a Guadalupei Szűzanya kegyképet

8603Megtekintés

A NASA közzétette a Guadalupei Szűzanya kegyképpel kapcsolatos vizsgálatainak eredményeit.

Kovács - Magyar András és Kovács - Magyar Ildikó

A kegyképen szemorvosi műszerekkel történő vizsgálattal megállapították, hogy Mária szemének retinája fény hatására – az emberi szemhez hasonlóan – kitágul és összehúzódik. A tudósok továbbá megállapították, hogy a szövet hőmérséklete, melyen a kegykép látható, állandóan 36,6 fok, mint egy egészséges ember testhőmérséklete. Sztetoszkóppal is megvizsgálták a kegyképet, ekkor a tudósok  Mária övénél 115 pulzus/perc mértek, mely egy magzat pulzusszámának felel meg.
 
A NASA mérnökei továbbá megállapították, hogy a festék, amellyel a kegykép készült, földön nem létezik és soha nem is létezett – írja a Tsn.ua internetes hírportál.
 
A 20. század elején a kegykép mellett valaki bombát robbantott, melynek eredményeképpen nagy sugarú körben minden elpusztult, a kegykép azonban egész és sértetlen maradt.
 
A Szent Szűz a feljegyzések szerint egy indiánnak, Juan Diegónak jelent meg 1531 telén a Tepeyac dombon, Mexikóvároshoz közel északra.

A feljegyzések szerint egy aranyködbe burkolózó nő jelent meg, s arra szólította föl a férfit, hogy „menj a püspökhöz […] azt akarom, hogy templomot emeljenek e helyen!” Juan Diegónak nem hitt a püspök, s másnap a találkozás megismétlődött. Diego másodszor is elment a püspökhöz, aki ezúttal azt mondta, elhiszi, hogy a Szűzanya megjelent ott, ha hoz egy jelet. Diego ismét találkozott a Szűzanyával, aki felküldte a hegytetőre, ahol csodálatos módon az évszak ellenére nyíló rózsát talált. Juan Diego egyszerű köntösében gyűjtötte össze a rózsákat és elvitte azokat Zumarraga püspökhöz. A főpásztor térdre hullott az elé táruló látvány előtt: a bennszülött szegényes öltözete, tilmája (bő köpeny) a Szűzanya képmásává változott. A helyen épült meg a Miasszonyunk-székesegyház, ahol máig őrzik Diego tilmáját.

Aldofo Orozco kutató fizikus beszámolója szerint nincs természettudományos magyarázat a tilma megmaradására. 10 év alatt tönkremennek a hasonló szövetek a helyi sós-nedves levegőn. Például az 1789-ben készített másolat, amit az akkori legfejlettebb technológiával készítettek és védő üveg mögé helyeztek, teljesen kifakult 8 év alatt. Ezzel szemben az eredeti, védelem nélkül kihelyezett tilmát több mint száz év alatt se károsította az UV-sugárzás, a sós-nedves levegő és a közelében meggyújtott több tízezer gyertya.
 
Az eredeti kép zarándokok tömegeit vonzza: az ikont őrző bazilikát a világ leglátogatottabb zarándokhelyének tartják, 2004-es mexikóvárosi adatok szerint csak december 9. és december 12. között tízmillió zarándokot fogadott, egész évben pedig a húszmilliót is eléri az idelátogatók száma.                      Forrás: karpatinfo.net


A LEGNAGYOBB TITOK: AZ IGAZSÁG
„A guadalupei jelenéskor a Fekete Madonna, Istenanya jelent meg. Mivel a bőrszíne sötétebb volt, így a leírásokban bronzbarna arcú Máriának hirdeti az egyház.

A helyi lakosság azonban tisztában van azzal a ténnyel, hogy az Istenanya személyesen jelent meg. Valójában az Isten párja, az Isten Anya, Nagyboldogasszonyunk jelent meg ezen a csodálatos helyen.
 
Milyen különös, hogy az Istenanya és Szűz Mária közötti különbséget nagy titokban próbálják tartani. Hiszen, ha ez is napvilágra kerül, a hitrendszer alapjaiban rendül meg.
 
Részletesebben a Fekete Madonnáról, Istenanyánkról, és a szellemvilág teljes működéséről az új könyvemben írok, melynek címe: A LEGNAGYOBB TITOK: AZ IGAZSÁG


Kovács - Magyar András