Szent utak

ISTENANYA ÜNNEPE * Dobogókő 2010.08.15.

2278Megtekintés

Minden évben e napon láthatjuk a csodatévő Fekete Madonna kegyszobrunkat, minden évben egyszer, e napon érinthetjük meg, és kérhetünk. Ezek azok a pillanatok, amikor újra tervezhetünk, az életben egy új programmal elindulhatunk.

Az égiek mindig azt kérik tőlünk, hogy a szent ünnepeinken egész nap mosolyogjunk. Nagyon boldog vagyok, hogy akik eljöttek nemcsak mosolyt hoztak, hanem békét és szeretet. Jó végignézni azokon az embereken, akik ünneplik Istenanyánkat, Nagyboldogasszonyunkat. Sokan azért jöttek el, hogy hálát adjanak az évben történt szépségekért, csodákért. Vannak, akik azért jöttek el, hogy egészséget, gyógyulást kérjenek. Vannak, akik kisbabát szeretnének. A Fekete Madonna érintése úgy Montserratban, mint Latin-Amerikában nemcsak egészséget, békességet hoz az életünkbe, hanem gyermekáldást is. Azok, akik a Fekete Madonna szobrát megérintették, gyakorta ikerbabákat hoztak a világra.

 

Tekintse meg filmünk 1. részét:

 

 

A mai napon a szépségről, a boldogságról, a Jóisten és a sötét oldal titkairól kívánok szólni.

Milyen körülmények között érjük el a legszebb, a legnagyobb, a leghatásosabb eredményt? Egy rendezett, szép környezetben, a természetben, amikor szépség vesz bennünket körül, mennyivel könnyebb tudatni valamit. Egy esküvőn, amikor gyönyörűen megterítenek, az emberek szép ruhába öltöznek, m ilyen jó a szépről, a reményteli jövőről beszélni. Milyen nehéz megpróbálni a teremtést, az alkotást egy olyan helyen, ahol piszok, rendetlenség, mocsok, gondatlanság veszi körül az embert.

 

A szépség minden emberre alkotó erővel hat. A szépség hatására, ami itt elénk tárul, ami itt fogad bennünket, könnyebb a szép gondolatokat magunkba fogadni. Mindnyájan eljutunk ahhoz a pillanathoz, amikor teremteni szeretnénk. A teremtéshez szépség kell, béke és nyugalom kell, ezenkívül egy nyugodt hely kell. Az elmúlt években békés nyugodt kis szigeteket alakítottunk ki, nemcsak Magyarországon, külföldön is. Tudnunk kell, hogy a sötét oldalnak nem tetszik, ha valami szép, nyugodt, békés. A sötét oldalnak az a dolga, hogy békétlenséget, viszályt szítson. Ha a sötét oldal megerősödik, a rombolásban éli ki a „teremtő” erejét. Amikor rombolnak, megsemmisítenek valamit, úgy érzik, ők „teremtettek”. A rossz rosszat teremt, a sötétség sötétséget teremt, a fény fényt teremt.

 

Tekintse meg képgalériánkat – Kattintson a képre:

 

Istenanya Nagyboldogasszony ünnepe Dobogókő 2010.08.15.

 

Sose keseredjünk el akkor, ha egy alkotást, egy megteremtett javunkat elveszi a sötét oldal, hiszen a sötétnek az a dolga. Örüljünk annak, ha megteremtettünk valamit, hiszen teremtő erővel bírtunk már akkor is, amikor létrehoztuk. A sötét oldal furfangos, intelligens, mindent meg fog tenni, hogy eltüntesse az általad megteremtett szépséget, javakat. Jegyezzük meg, teremtő erővel bírunk, a sötétség romboló erővel bír. Ne féljetek attól, ha bármit elvesz tőletek a sötét oldal. Valaki egy rossz befektetést csinál, valakinek az autóját lopják el, valakinek a helyeit teszik tönkre, valakinek a házát. Soha ne idegeskedjetek emiatt! Maradjatok erősek! Tudjátok azt, hogy rendelkeztek a teremtő erővel, és a Jóistennek köszönhetitek azt is, amit meg tudtatok teremteni, és bármikor újra ezt meg tudjátok ismételni, sokkal rövidebb idő alatt, mint azt hiszitek. Egyre azonban ügyeljetek, el ne bizonytalanodjatok! Ha elbizonytalanodtok, beférkőzik a sötét, imádja az elbizonytalanodott gondolatokat. Be tud férkőzni a gondolatodba, az érzéseidbe, és úrrá tud rajtad lenni.

 

Tekintse meg filmünk 2. részét:

 

 

Hogyan kell a teremtő erőt megőrizni? A szépséggel a Jóisten folyamatosan megajándékoz bennünket. Csak az veszi észre a szépséget, aki erre befogadó. A szépséget a Jóisten gyermekei veszik észre. Mások előtt is ott van, nézik, de nem látják. Amíg valaki csak nézi a szépet, de nem látja, a szépség nem tud hatni rá. A szépet meg kell tanulnunk észrevenni, meg kell tanulnunk teremteni. Minden nap! A szépségnek van egy mágikus ereje: békét teremt. A rendetlenség, a piszkosság, a rendezetlen, mocskos gondolatok békétlenséget teremtenek. A szép, rendezett gondolatok és rendezett körülmények békét teremtenek. Miért fontos a szépség és a béke? Mert alkotó energiával, erővel bír. Ha szeretnénk változni, szeretnénk alkotni, energiára van szükségünk.

 

Tekintse meg filmünk 3. részét:

 

 

Megfigyeltem, ha békés emberrel találkoztam, pillanatokon belül, bennem is béke volt. Könnyű egy békés ember mellett békésnek maradni, vagy békéssé válni. Viszont azt is megfigyeltem, ha egy békétlen háborgó ember környezetében voltam, akarva – akaratlanul rám ragadt a békétlensége. Megpróbáltam ezzel megküzdeni, megpróbáltam ezáltal megerősödni, de ez nem ment könnyen. Ezért az utóbbi időben azt választottam, hogy kerülöm a békétlen embereket. Az igaz embert nagyon nehéz kibillenteni a békéjéből. Ez nagyon irritálja a sötét oldalt. A sötét oldal azt szereti, ha te is ármánykodsz, gyűlölködsz és elbizonytalanodsz. A sötét oldal imádja, ha félsz, mert ilyenkor egy lék van rajtad, ahol a gondolatait beléd oltja.

 

Az igaz ember tudja honnan jött, hol tart, és merrefelé halad. Nem enged mindenféle széljárásoknak. Minden korban több száz irányzat van. Többféle dologgal kecsegtetik az embereket. Az igaz ember az igaz utat keresi. Fújhat bármerről a szél, ő tudja hová tart. Nem sodródik az árral, hanem elszántan megy a célja felé. Az életben nagy árak vannak, amelyre nagyon könnyű felülni, és mindenkivel együtt menni a közönybe, a pusztulásba, a rongálásba, a haragba, a gyűlölködésbe, a mérgelődésbe. Ez egy nagy hullám. De vannak egyedi utak, amelyek egészen máshová vezetnek, saját magunkhoz.

 

Ha egy emberen úrrá lesz az irigység, a harag, a kisebbrendűség a bűntudat. Nincs már béke, nincs nyugalma.

 

 ***