DVD

Belső értékeink feltárása – Istenanyánk ölében a Dunán

1257Megtekintés
Kovács – Magyar András 63. dvd filmje.
Teremtésről a mitológiában
Nagyboldogasszony napja a régi nagy kultúrák életében is a legjelesebb nap volt.
Augusztus 15.-én, az Istenanya napján ünnepeljük a hölgyeket.
Mi történt ezen a jeles napon egykor?
 
Részlet a filmből:
 
 
Több mint 40.000 évvel ezelőtt megjelent az ember a Földön. A biblia szerint, Mózes I. könyvének 6-os bekezdése szerint, akkor még az emberek óriások voltak. A sorokból azt is ki lehet hámozni, hogy nem léteztek még nők a Földön. Óriások és férfiak éltek. Az erőszakosság elterjedt a Földön.

„Történt pedig, hogy az emberek kezdtek elszaporodni a Földön és leányaik születtek. Látták az Isten-fiak, hogy szépek az emberek lányai, ezért feleségül vették közülük mindazokat, akiket kiszemeltek maguknak. Akkor ezt mondta az Úr: ne maradjon lelkem örökké az emberekben, hiszen ők csak test. Legyen az életkoruk 120 év.”

Mózes itt a soraiban egy időpontot jelöl meg, amikor már voltak emberek, aztán egyszer megjelentek a nők is. Az egykori emberek igen sokáig éltek. 500, 600, akár 800 évet is megélhetett egy matuzsálem. Változás történt a világmindenségben, ahogy megszületett az első nő, Istenatyánk gyönyörűségére.  

Óriás csontváz - Nayarit Mexico 1926
Óriás csontváza

Feltehetnénk a kérdést, a Jó Isten miért döntött úgy, hogy nem lehetett továbbra is 400, 500 év egy földi élet? Az első sorból megkapjuk a magyarázatot. Az erőszakosság elterjedt a Földön. Oly sok gondja, baja, lelki problémája volt már az embereknek, annyi lelki sérüléssel kellett szembenézniük, hogy az Isten úgy gondolta, elég, ha 120 földi év nehézségét tudja viselni az ember. 

„Abban az időben, amikor az Isten-fiak bementek az emberek lányaihoz és azok gyermekeket szültek nekik, sőt még ez után is, óriások éltek a Földön." 

Milyen különös, hogy legendákban, mítoszokban mindenhol ott szerepelnek az óriások. Az elmúlt évszázadokban a régészek óriás emberi csontvázakat találtak Ázsiában, Dél-Amerikában és Magyarország területén. De ezek az óriás csontvázak mindig csak férfi csontvázak voltak. 

28.000 évvel ezelőtt, a Jó Isten úgy döntött, hogy megteremti magából a nőt. Addig csak teremtett emberek és teremtett lények voltak. Miután a Jó Isten megteremtette magából a nőt, a Jó Istennőt, Jó Nőt, Nagyboldogasszonyt, ezt követően nemcsak teremtéssel jöttek világra a teremtmények, hanem születéssel is. Így nemcsak férfiak teremtődtek, születtek, hanem a biblia tanulsága szerint lányok is. Ezeknek a gyönyörű hölgyeknek azután gyermekei születtek, fiúk és lányok. Ezt vették észre, ezt látták meg az addigi Isten-fiak és feleséget választottak közülük és gyermekeik születtek. Erre az időpontra tehető, amikor az ember már anya által születik. A biblia tanulsága több helyen utal erre a csodára, amikor úgy fogalmaz, hogy: asszonytól születettek. 

Tisztelettel és nagy szeretettel köszöntöm a hölgyeket, a nőket, akik nekünk, férfiaknak bearanyozzák az életünket, boldoggá teszik a pillanatainkat, minden földi szépséget átadnak, mint ajándékot. Gyönyörű ruhákat öltenek magukra, gyönyörű frizurákban járnak, vigyáznak a férfiakra, hogy azok illendően viselkedjenek, illendően jelenjenek meg, finomítanak, ápolnak, alakítanak bennünket, férfiakat. Úgy gondolom, a Jó Isten legcsodálatosabb teremtménye maga a nő. 

A dvd megvásárolható az irodánkban - kattintson ide.