DVD

Kovács–Magyar András: A boldogság titka

1120Megtekintés
Nemcsak a testi, a lelki egészségről is szeretnék beszélni. A pszichológusok elmondják, ma már nem titok, hogy betegségeinknek hátterében pszichoszomatikus, azaz lélekből eredő gondok vannak. Lélekből eredő oka lehet egy cukorbetegségnek, rossz látásnak, izületi gondnak, derékfájdalomnak, gyermektelenségnek, érszűkületnek, szívbetegségnek, magas vérnyomásnak, azoknak a problémáknak, amelyet orvosilag ma nem lehet gyógyítani. Ezek az úgynevezett krónikus betegségek, amelyekkel eljárunk az orvosokhoz, de mindig visszatér, vagy nem gyógyul.
 
Vajon miért vannak ilyen lelki, gondolatbeli problémák?
Azért mert kiskorunktól kezdve az egyetemig, sajnos a boldogságot nem tanítják. Csupa boldogtalan embertől tanulunk sémákat. Ha az emberek boldogtalan embertől tanulnak, boldogtalan emberré válnak.
 
Kit értékelnek ma igazán? Azt az embert, aki azt mondja: Olyan boldog vagyok, egészséges vagyok, jól mennek a dolgaim. Vagy azt, aki elmondja, hogy gyerekkora óta mennyit szenvedett. Mennyi baja van, mit kellett kiállnia. Melyik lesz a szimpatikusabb? Aki panaszkodik, aki a gondjait mondja. Az emberek azokat hallgatják meg. De ha ez a szimpatikus, akkor kitől fognak tanulni? Egészséget és boldogságot attól lehetne tanulni, aki egészséges és boldog. De ez a mai világban nem így működik. Hogy van az iskolában a tanár néni, az egyetemen a professzor úr, hogy van a hivatalnok vagy az építészmérnök? Hogy érzi magát a doktor úr, az ápolónő? Hol lehet ma boldog emberrel találkozni?
 
Nagyon ritka kincs a boldog ember!
A boldog emberek egészségesek. Aki boldog, nincs pszichoszomatikus problémája.
 
Helyszíni gyógyítások - hallássérülés kezelése:
 
 
Mondhatná az ember: igen ám, de szegénység van. Láttak már boldogtalan szegény embert? Igen. Láttak már boldogtalan gazdag embert? Igen. Egy kicsit rosszabb a helyzet a gazdag embereknél. Amíg valaki szegény, reménykedik, hogy majd ha egyszer lesz egy autóm, lesz egy házam, lesz egy Visa kártyám, akkor én is boldog leszek. De a gazdag ember, akinek van háza, van autója, van Visa kártyája, vajon boldog? Annak már a reménye sincs meg, hogy ha majd lesz…, mert már megvan, mégis boldogtalan. Az ellentét még nagyobb, érzi a belső ürességet. Már nincs meg a remény sem, mert nem nagyon tud kitől, és hogyan tanulni.
 
Mire vágynak az emberek egész életükben? Boldogságra vágynak, csak nem tudják megfogalmazni. A boldogság nem egy fiziológiai, fizikai dolog. A boldogság lelki dolog, a lelki táplálékoktól függ. Hol lehet lelki táplálékokhoz jutni. Ezeket a helyeket kell megkeresni.
 
Kovács – Magyar András gyógyít
 
Ma egy természetes emberre azt mondják rá: furcsa, másképpen gondolkodik. Ma ki az, aki nem furcsa? Aki művi ember, aki személyiség. Ma egy mérnök, egy orvos, jogász, közgazdász, aki művi dolgot képvisel, ma az a természetes.
 
A természetes ember másképpen gondolkodik, hála Istennek!
Megjegyzem, van a diplomás emberek között, a személyiségek között is olyan ember, aki tud természetesen gondolkodni. Sajnos, amikor egy ember szakmát szerez, sokszor azonosítja magát a szakmájával. Holott az embernek a szakmája talán csak az 1 százaléka.
 
Kovács – Magyar András hallássérülést kezel
 
Önöknek hány személyisége van?
Figyeljék meg, Önöknek hány személyisége van. A szakmája szerint viselkedik a munkahelyén, másként viselkedik, mint egy vásárló, másként viselkedik a fodrásznál, a piacon. Ez mind személyiség. De mindenkinek van egyénisége, amely nem függhetne a személyiségektől. Ez az ember egy egyéniség – mondják. Lehet az orvos, pap, bíró, rendőr, katona, bányász. Az egyéniség félreteszi, hogy én vagyok a …
 
A szellemi dolgoknál nem a személyiségeket szoktuk vizsgálni, hanem az egyéniségeket.
 
A boldogság egyik titka: tudjak természetes lenni, tudjak önmagam lenni, egyéniség lenni. Ne tegyek úgy, ahogy a másoknak tetszik, hanem éljek úgy, ahogy nekem jó, ahogy nekem örömöt ad az életben.
 
Kovács – Magyar András: A BOLDOGSÁG TITKA
 

Kovács-Magyar András irodájának elérhetősége:
 
Matrix Drops Kft.
H-1143 Budapest (XIV. kerület)
Tábornok u. 11/A. I. emelet
 
Tájékoztatást kaphat telefonon:
+36-1-251-4983
+36-1-222-3186
 
e-mail: info@matrixdrops.com
 

Nagyobb térképre váltás