Kovács - Magyar András

Zsigmond – Magyarország királya

2914Megtekintés
Kovács–Magyar András 61. dvd filmje
Zsigmond királyról leírják a korabeli krónikák, hogy mindenkit megnyert magának, akivel beszélt, mindenkit, akivel kapcsolatba került. A királyok királyának tartották.k tudták, hogy a király Isten földi helytartója.
Tekintse meg filmünket:
 

 
Mit tudhatott Zsigmond király? Mi volt az, amivel megnyerte az embereket?
Tény, hogy a külseje is erőt sugárzott, nagyon szép ember volt, gyönyörű termettel, szakállal, csillogó szemekkel. Tudott valamit, amiről ha beszélt, a királyok, grófok, bárók, a világ nagyjai, vezetői mellé álltak.

Zsigmond – Magyarország királya
 
Zsigmond király édesapja IV. Károly volt, akinek második fia volt Zsigmond. IV. Károly első fia, a 3. feleségétől, Annától, a cseh királynőtől született, Vencelnek hívták. Zsigmond 1368-ban született. Anyja, Pomerániai Erzsébet, aki IV. Károly 4. felesége volt. Vencelnek, a testvérének járt a cseh korona, és járt a német-római korona is.

Zsigmond brandenburgi őrgróf címet kapott. Zsigmonddal eljegyezték Nagy Lajos király leányát, ezzel járt számára a magyar és a lengyel trón is. A Luxemburgok kelet felé kezdtek el terjeszkedni. Zsigmond rátermett, bátor, tiszteletet ébresztő, határozott, tekintélyt keltő ember volt. Így fogalmaznak a krónikák. A konstanzi zsinat idején egész Európa Zsigmondra figyelt. Szerette volna az egyházszakadást megszüntetni, új egyházreformot létrehozni.

Zsigmond király kapta 1387-ben Nagy Lajos pazar örökségét: Horvátország, Dalmácia, Ráma, Bosznia, Szerbia, Halics, Gácsország, Ladoméria, Moldávia, Bulgária. Zsigmond a történelmi Magyarországot tartotta hazájának. Szerette volna, ha meghal, itt temessék el.

Nagy Lajos király idejében semmi nyoma nem volt a bárók és a király közötti ellenségeskedésnek. Zsigmond király idejében ezek az erők megmozdultak. Zsigmond 1410-től egy hatalmas birodalomnak lett az ura, 1433-tól a Német-Római Birodalom is fennhatósága alá tartozik.

 
Kovács-Magyar András irodájának elérhetősége:
 
Matrix Drops Kft.
H-1143 Budapest, Tábornok u. 11/A.
I.emelet / 11. ajtó
(Az M2 metró Stadionok megállójánál)
 
Tájékoztatást kaphat telefonon:
+36 1 251 4983
+36 1 222 3186
 
e-mail:
 
Irodánk a térképen: