Szent helyek

Bükkszentkereszt - Boldogasszony köve - Táltos fénypad állítása

3126Megtekintés

„Szűz Mária, Egek gyöngye

Adj szent áldást híveidre.

Drágalátos kezeiddel

Ölelj minket szívedre!”

A Táltos hagyaték őrzői 2007. novemberében gyógyító Táltos fénypadot állítottak Bükkszentkereszten, Boldogasszony köve közelében. A fénypad állításáról filmet készítettünk. Megszólítottunk egy kedves bükkszentkereszti hölgyet:

 

Tekintse meg filmünket:

 

 

Isten hozta Bükkszentkereszten!

 

Egy napon megkérdezték a Gyuri bácsit, hogy járnak-e még a Boldogasszony kövéhez. Felháborodottan jött be a boltba, és kérdezte, hogy tudok-e a Boldogasszony kövéről.

 

- Hát hogyne tudnék, - mondtam. - Azért Boldogasszony köve, mert a meddő nők várandósak lettek. De hát ki az, aki ezzel eldicsekedett volna eddig?

 

- Szégyelljük, hogy ilyen csodában van részünk? – kérdezett vissza Gyuri bácsi.

 

- Ma már nem szégyelljük, de azt sem tudjuk, hol van. - válaszoltam.

 

Ezután egy falubéli öreg bácsi megmutatta neki. A legenda a Boldogasszony kövéhez fűződik. Nekem is sok problémám volt, rosszul lettem 2002-ben, sok vizsgálaton mentem keresztül. Az ideggyógyászaton a doktornő nem tudta, mit csináljon velem. Azt mondtam neki:

 

- Semmit, majd én meggyógyítom magam!

 

Furcsa módon úgy jöttek a boltba az emberek, mintha régen ismertek volna. Az egyik megkért, hogy menjek ki vele, ha hiszek benne.

 

– Hát a gyógyulásban hogyne hinnék! - válaszoltam.

 

Kijöttünk és elmondta nekem, hová menjek és jöjjek ki egy hétig minden nap. Hála Istennek, lassacskán, fokozatosan helyre jött a járásom, isiászom, szívproblémám. Én nem mondtam senkinek, csak látták, hogy kijárok erre a helyre. Azelőtt még egyedül jártam, aztán többen összefogtunk.

 

- Hisztek benne? – kérdeztem. – Akkor menjünk együtt!

 

Nagyon sok embernek segített. A szájhagyomány szerint, amikor Jézus Urunk meghalt, Szűz Mária járta az országot és ezt a helyet is útba ejtette. Leült egy köre, és mivel akkor még puhák voltak a kövek, felvették Szűz Mária alakját. Ezért van ilyen fotel formája. Ezek után fűbe, fába gyógyerő költözött. Elősegíti a sejtek regenerálódását, elmúlik a ciszta, kitisztul a petevezeték, ami szükséges ahhoz, hogy a nők várandósak legyenek.

 

Az elmúlt negyven évben volt aki hitt benne, volt aki nem. Pedig amíg nem tapasztalja meg a dolgokat, addig nem is fog benne hinni. A polgármester is olyan emberekkel van körülvéve, akik kinevetik, ezért maga sem tudja, mit csináljon. Pedig az emberek maguk mondják el, mit tapasztaltak. Volt, aki tolószékkel jött Győrből, harmadik alkalomra rengeteget javult.

 

Tudja, itt elindul valami, és lehet, hogy az a lökés kell neki, hogy ha ide eljön, meggyógyul. Ne vegyük el az emberektől azt a hitet, hogy ez rajtuk segíthet. Csak el kell jusson az emberek tudatáig, hogy ez is létezik.

 

Van kétezer féle vallás, melyik az igazi? Katolikus, református, krisna? Magyarországon hány vallás van, csak Bükkszentkereszten hány vallás van? Mindenki magának szedi a híveit, hogy több legyen. Szerintem a Jó Isten nem vallásokat teremtett!

 

Jézus Urunk megfogható személy volt, élő személy, Szűz Mária is élő személy volt. Mindenkinek önmagában kell hinni. Én hiszek magamban, tehát hiszek valamiben. Ezért mondják, hogy van rossz oldal, meg jó oldal. Aztán, hogy melyik győz?….

 

 

A bükkszentkereszti gyógyító szent ligetet bemutató kisfilmünk megtekinthető

Kovács – Magyar András 32. filmjén, címe: Szent helyek – Szent Idők

 

 

Bükkszentkereszten Szűz Mária járt, több évet eltöltött itt, gyógyított. Az emberek megőrizték ennek a helynek a csodáját, emlékét. Jézus Urunk szent keresztjét is itt őrizték, Pilisszentkeresztről került ide, Bükkszentkeresztre. Ez a hely Jézus Urunk szentségével is átitatódott.

 

Bükkszentkereszt - Táltos fénypad

A Táltos fénypad

 

A kis Táltos csapatunkkal arra vállalkoztunk, hogy azokat a helyeket, amelyeket a népi emlékezet megőriz, ahol csodák történnek folyamatosan, egy-egy gyönyörűséggel, egy szép gyógyító paddal egy gyönyörű emlékkel megjelöljük. Méltóvá tesszük e szent helyeket az Istennel való kommunikációra, a Szent szellemekkel való találkozásra. Régen az emberek lopva jöttek el erre a helyre. A mai világban megerősödött az emberek ezirányú érdeklődése, büszkén jönnek ide, virágokkal díszítik e gyógyító Szent helyet. Ha télen, tavasszal, vagy ősszel jövünk ide, mindig virágokat találunk itt. Szeretik ezt a helyet az emberek, nagyon sok ide látogató ember csodálatos gyógyulását találta meg e helyen.

 

A fénypad állítói Bükkszentkereszten

A fénypad állítói Bükkszentkereszten

 

Fénypad

 

A fénypad hátsó része

A fénypad hátsó része

 

A hátsó rész kicsit közelebbről

A hátsó rész kicsit közelebbről

 

 

TÉRKÉP:


Bükkszentkereszt, Boldogasszony köve nagyobb térképen való megjelenítése

 

 

Gyertyaszentelő Boldogasszony napja Bükkszentkereszten:

 

 

Tekintse meg lapunk  Szent helyek menüpontját!