Szent helyek

Dömös - Mária jelenés hely újjáépítése

1355Megtekintés
A tavaszi esőzések következtében, a dömösi szenthelyet elborította a hegyekből lezúduló kőhordalék. A forrást és a tisztást is ellepte az iszap. Nagy feladat hárult a szentélyt fenntartókra: Renaissance Mission Egyesület tagjaira.

Dömös - Mária jelenés hely újjáépítése
2022. június 26.-án mértük fel a feladatokat. Hefler István szervezésével Kármán József, Páldi László, Hős Tibor, a hely őrzői egyeztettek a teendőkről.

 Kármán József 2022. június 30.-án csütörtökön küldött egy 16 tonnás markoló gépet, trélert és egy teherautót
Kármán József 2022. június 30.-án csütörtökön küldött egy 16 tonnás markoló gépet, trélert és egy teherautót. Pénteken délután 3 órára végeztek a nagytömegű hordalék elrendezésével. Köszönjük az önzetlen, és gyors segítséget! József felajánlása - aki Isten katonája - a közösségnek szólt, s a hely tisztelete jeléül.

Domos-Maria-jelenes-ujjaepitese_3
Hefler István a kézi-munkálatokat igénylő napokat szervezte, s közben az élelmezési feladatok ellátásában is serénykedett.

2022_Domos-Maria-jelenes-ujjaepitese_1
Csütörtökön Hős Tibor vezette a kis csapatot, irányította a markolót.

Pénteken reggel megérkezett az erősítés ifj. Zaicsek Gábor, Zaicsek Bernát, Vargyas Róbert személyében. A reggeli órákban meglátogatta a munkálatokat végzőket Dömös alpolgármestere Somogyi László Soma. A Dömös Polgármesteri Hivatal biztosította a dróthálót a kőből készült védőgát összetartásához. Péntek estére sikerült kiszabadítani a forrás lefolyóját. A lelkes emberek este 20 óráig dolgoztak.

2022_Domos-Maria-jelenes-ujjaepitese_2
Szombat reggel Kamocsa András a kis homlokrakodóval szintén délutánig dolgozott a helyszínen. Joó Dávid, Ulicska István, Trepák István, Cumpf László a szorgalmas munkavégzés mellett a segítőket is helyszínre szállította. Mindenki nagyon lelkesen és ügyesen tevékenykedett. A tűzrakóhelyek helyreállítását, Trepák István irányította. A főzést Szabó László koordinálta a hölgyek segítségével.
 
Domos-Maria-jelenes-ujjaepitese_21
Résztvevők:
Kármán József, Hős Tibor, Páldi László, Hefler István, Heflerné Bényi Mária, Trepák István, Joó Dávid, Liszkai Mariann és Ákos, Szabó László, Viszolay Réka, Kamocsa András, Ulicska István, Kelemen András, Cumpf László, Berkes Gergely, Kovács László, ifj. Kovács László, Szűcs Géza, Csorba László, Urbán Balázs, Vargyas Róbert, Zaicsek Gábor, Zaicsek Bernát, Rácz Rita, Dr. Vizi Gábor, Kuti Andrea, Túri Imre, Kovács Zoltán, Szabó Dávid, Fekete András, Demeczky Zsolt, Demeczkyné Judit, Fuch Anna, Kerényi Zoltán, Kerényi Ágnes, Páldi Lászlóné Katika, Póda Ilona      
Mérhetetlen hála és köszönet drága Barátainknak, Isten katonáinak az önzetlen segítségükért, munkájukért.
 
Szűz Mária jelenésének kegyhelye újra régi fényében tündököl!
 
Tisztelettel:
Kovács Magyar András és Ildikó

Hefler-Istvan_Domos_Maria-jelenes-ujjaepitese

Domos-Maria-jelenes-ujjaepitese 16
Domos-Maria-jelenes-ujjaepitese_4
Domos-Maria-jelenes-ujjaepitese_11

Domos-Maria-jelenes-ujjaepitese_13

Domos-Maria-jelenes-ujjaepitese_12
Domos-Maria-jelenes-ujjaepitese_5
Domos-Maria-jelenes-ujjaepitese_9

Domos-Maria-jelenes-ujjaepitese_15

Domos-Maria-jelenes-ujjaepitese_6
Domos-Maria-jelenes-ujjaepitese 10