Szent helyek

Mátraverebély Szentkút – Híd építése Szűz Mária forrásához

1930Megtekintés

2008. márciusában, Mátraverebély mellett Szentkúton, a Táltos hagyaték őrzői hidat építettek a Szűz Mária forráshoz vezető út patakot átívelő szakaszán...

Szentkúton vált fénnyé Szűz Mária. Ősidők óta ide zarándokoltak a Szűz Máriát tisztelő és Tőle gyógyulást kérő emberek.

 

Tekintse meg filmünket:

 

 

Évtizedek óta azonban bozót nőtte be a környéket, a forrás mellett szemétdomb volt. Korhadt híd vezetett át a patakon, a forrás előtt lévő kis tavacska eltűnt az iszapban. Ha vendéget várunk otthonunkba, rendet teszünk. Ha magas rangú küldöttség érkezik egy országba, pompás fogadást rendeznek. Azon a helyen, ahol az Égi királynőt, Szűz Máriát és Szentjeiket hívjuk meg, és szeretnénk, hogy velünk legyenek, ahhoz méltó környezetet kell teremteni.

 

Tekintse meg képgalériánkat – Kattintson a képre:

 

Szentkút Mátraverebély – az új híd

 

 

Kovács – Magyar András vezetésével lelkes kis csapatunk munkához látott. A forrás környékét a gaztól megtakarítottuk, a terepet elrendeztük, virágokat ültettünk. A kis tavacskát újra kialakítottuk és kőből kiépítettük. Melléje gyógyító fénypadot állítottunk. Pompás híd vezet át a patakon, aki idejön, egy más világba érkezik meg.

 

Áldás van minden ember kezén, aki szorgos munkájával hozzájárult ahhoz, hogy e hely Isten földi virágos kertjévé vált. Az ország minden részéből: Hatvanból, Győrből, Békésről, Budapestről, Felvidékről érkeztek lelkes társaink. Égi erőkkel átitatva, fáradhatatlanul, jókedvvel tevékenykedtünk egy éven át. Volt, aki éjjel őrködött, mások finom falatokkal kedveskedtek a munkálkodó csapatnak.

 

Kovács–Magyar András, az Isten földi Táltosa áldásával újra élővé tette e Szent helyet. Testi-lelki szellemi erőt nyer itt a tisztelettel ideérkező és Istentől alázattal gyógyulást kérő ember.

 

Mátraverebély - Szentkúton, a Szűz Mária forrásnál lévő szent ligetet bemutató kisfilmünk megtekinthető Kovács – Magyar András 32. filmjén, címe: Szent helyek – Szent Idők:

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Tóépítés a Szűz Mária forrásnál

Kattintson a képre:

 

Tóépítés a Szűz Mária forrásnál

 

 

Táltos fénypad állítása

Kattintson a képre:

 

Mátraverebély Szentkút - gyógyító fénypad

 

 

Tekintse meg lapunk Szent helyek menüpontját!