Szent helyek

Szabolcsföldvár – Szent László fénypad állítása

1648Megtekintés
2009. november 11-én Árpád-házi Szent László király tiszteletére fénypadot állítottunk Szabolcsföldváron.
Tekintse meg filmünket:
 

Szabolcsföldvár nagy titkokat őriz. Szabolcsföldvárnál ütköztek meg a magyarok, Árpád-házi IV. Béla király csapatai és a tatárok. IV. Béla az itteni alagútrendszeren menekült el, élte túl azt a kegyetlen csatározást, amibe az akkori hadvezetői belekényszerítették. Templomos lovagok védték a királyt, segítségükkel tudott megmenekülni az öldöklésből.

Sok rejtély, sok csoda fűződik e helyhez. Az utókor feladata: a múlt homályába merült dolgokat a felszínre kell hoznunk, és a szentségeket újra meg kell ismertetnünk a világgal.
 
Hónapok óta tervezzük, hogy Szabolcsföldváron, Szent László király tiszteletére egy Táltos padot állítunk. Egy olyan hozzá méltó helyre, amelyet ő nagyon szeretett. 2009. november 11-ét választottuk, Szent Márton napját. Szent Márton Magyarország védőszentje. Később Szent László lett a magyarok védőszentje. November 11-én, 11 óra 11 perckor került a Táltos pad a földbe. 2009, ha 2-őt és a 9-et összeadjuk, 11-et kapunk. 11 az angyalok száma, szép égi üzenete van a mai napnak.
 
Tekintse meg képgalériánkat * kattintson a képre:
 
Szabolcsföldvár – Szent László fénypad
 
Szent László 1092-ben zsinatot tartott itt. E zsinaton komoly dolgok hangzottak el. A pad háttámláján megjelöltük, hogy Szent László király e zsinaton négy ünnepnapot, szabadnapot, nemzeti ünnepet jelölt ki a magyaroknak:
 
Február 2. Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe
Március 25. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe
Augusztus 15. Istenanya - Nagyboldogasszony ünnepe
Szeptember 24. Fogolyszabadító Boldogasszony ünnepe
Női ünnepek.
 
A magyar évkörben megvannak a férfi ünnepek is:
December 21. Jézus Urunk születésének napja
Április 24. Szent György napja
Június 21. Keresztelő Szent János születésének napja
 
A mai napig mérhetők azok az energiavonalak, amelyek Isten fiának, Szent Györgynek a lába nyomán, erővel bírnak. Itt, a földvár közepén pozitív energiavonal csomópontját találjuk. A Szent László pad egy pozitív energiavonalra, Szent György energiavonalra került. Ezek az energiavonalak évszázadok óta gyógyítanak. Ezt a helyet jelöltük meg, hogy akik a környékről, a nagyvilágból ide eljönnek, és 20 percet eltöltenek itt a padon, gyógyító energiákhoz jussanak.
 
Szabolcsföldvár
 
Szent László szent szellemének tisztelgünk e paddal, aki Szabolcsföldvárnak különös hangsúlyt szentelt. Többször ellátogatott ide, hiszen titkokat rejt ez a hely. Szabolcsföldvár háromszög alakú, női szentély. Komoly alagúthálózat található a földvár térségében, Tokaj, Sárospatak, Kenézlő, Kisvárda felé. Szent László ismerte ezeket a járatokat (majd II. Rákóczi Ferenc vezérlő fejedelmünk is). Ősi titkokat, ereklyéket rejtett el Pilisszentkereszten, Bükkszentkereszten és Szabolcsföldváron. Olyan titkokat, amire hamarosan a világ rá fog eszmélni, a világ tudomására fog jutni.
 
Maga Horthy Miklós is tisztelegni jött el Szabolcsföldvárra. Mi is tisztelegni jöttünk. Nagy tisztesség számunkra, hogy átadhattuk a Táltos hagyaték őrzőinek ajándékát a falu részére, amely az országban immár a 10. szakrális hely megjelölése.
 
Kívánjuk, hogy akik ide eljönnek, az Isten kegyelméből, a gyógyulás erejéből részesüljenek, és megszabaduljanak betegségeiktől, testi – lelki - szellemi gondjaiktól.
 
Térkép:
 

Szabolcsföldvár nagyobb térképen való megjelenítése