Szent Margit

A VÉGTELEN TÖRTÉNET * Szent Margit élete - 12. rész

1341Megtekintés

A “mívelőházban” munka közben sokszor beszélgettek. Ilyenkor volt idő beszélni a múltról, mesés álmokról, látomásokról.

Egyszer rájöttek, hogy Margit milyen színesen és szívesen beszél a nemzet nagyjainak életéről, életük szentségéről, cselekedeteikről. Mostanra ez szokásukká vált, hogy munka közben hallgatták ezeket a történeteket az őseinkről.

 

Nagyon szeretett Szent Istvánról és az ő fiáról, Szent Imréről beszélni.

 

Szent István és fia: Szent Imre

Szent István és fia: Szent Imre

 

Mesélte Szent László király csodatételeit, harcait a csatamezőkön, s mesélte Erzsébet nénje számtalan csodáját.

 

Szent László és Szent Erzsébet

Szent László és Szent Erzsébet

 

Érdeklődve hallgatták az előadását. Jó volt elképzelni mindazt, amit megtudtak, s várták az alkalmat, amikor meghallgathatják a folytatást. Az volt jó, hogy Margit úgy tudta ezeket elmesélni és átélni, mintha mindannyian ott lettek volna együtt, s ott is egymás közelében éltek volna.

 

Milyen érdekes, hogy most mesélek egy királylányról, ki szent dolgokat cselekedett, emberek gyógyultak keze nyomán, s ő szívesen mesélt elődeiről, akik szent dolgokat cselekedtek, s gyógyították az embereket.

 

Szentek ivadékai vagyunk, s ha kinyújtjuk kezünket, most is itt vannak velünk, s várják, hogy kincseiket, s a boldogságot, nekünk is ideadhassák, az emberek épülésére.

 

S a végtelen történet folytatódik, Margit csodákról mesél, s őseink tetteiről, s most róla szólnak e sorok, s mesélik a tetteit, s a csodákat, miket nekünk adott.