Szent utak

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe * 2011. február

1462Megtekintés
Amikor szentelt gyertyát gyújtunk, fényt gyújtunk. Emlékezünk az igazságra, a fényre, Istenanyánk csodás üzenetére, amivel elengedett bennünket a világba: vigyünk fényt a sötétségbe.
Tekintse meg filmünket:
 

1092-ben Szent László királyunk a szabolcsi zsinaton ezt a napot Gyertyaszentelő Boldogasszony ünneppé tette, Nagyboldogasszony ünneppé. Ezen a napon tüzeket gyújtottak, gyertyát szenteltek, fény ünnepet tartottak. Ez az ünneprend élt Mátyás királyunkig. A több éven át megszentelt gyertyáknak különös ereje van. Akinek 6 éven át megszentelt gyertyája van, aki 6 éven át elhozza ugyanazon gyertyáit évről-évre, hatalmas erővel bír. Ezek a gyertyák új fényt, új szentséget adnak azoknak az újszülött gyermekeknek, akik közénk jönnek, és visszasegítik azokat a fénybe, akik eltávoznak közülünk. A 12 éven át megszentelt gyertyák ereje csodatévő, nagy betegségekből, kómából segítenek vissza embereket.   

A szentelt gyertya Istenanya fény ünnepének rezgését hordozza magában, ezzel világítunk egész évben. Végig kíséri az egész életünket, a születésünket, a házasságkötésünket, ha betegség van, a gyógyulásunkat, és szentelt gyertya ég akkor is, amikor a túlvilágra költözünk, hogy a fényben segítséget adjon, irányt mutasson.
 
Miért kell a túlvilágra költözéskor szentelt gyertyát gyújtani? Hiszen megnyílik a fénykapu – mondhatnák sokan. Valóban, de az asztrál világban sok sötét szellem van, akik vissza akarják tartani a szellemeket, hogy azok is olyan szerencsétlenné váljanak, mint ők. Amikor gyertyát szentelünk, tüzet gyújtunk, az a célunk a tűz gyújtásával, hogy az asztrál világban lévő szellemek elhagyják a szent helyet. Azért gyújtottunk most is gyertyát, mert ilyenkor az asztrál szellemek eltávolodnak, és a mentál világból jó szellemek érkeznek hozzánk, hogy tisztán, világosan tudjuk fogadni üzenetüket. A szentelt gyertya irányt mutat az igazaknak, és távol tartja a zavart keltő, asztrál szintű sötét szellemeket.
 
Tekintse meg képgalériánkat – kattintson a képre:
 
Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe 2011. Kovács - Magyar András
 
Csodálatos, hogy a mai napon megerősíthetjük magunkban a fényt, és vihetjük ezt tovább a mindennapokba. Amikor szentelt gyertyát gyújtunk odahaza, nemcsak magunkért, és a betegekért gyújtjuk, azokért is, akik nincsenek már közöttünk. Csodálatos dolog meggyújtani egy gyertyát, kapcsolatba kerülni a szellemvilággal. Büszkék, akik onnan letekintenek ránk, és látják, hogy az utódok azt az utat járják, amit a Jóisten kijelölt.
 
Tekintse meg lapunk Szent utak menüpontját!