Szent utak

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe * Dömös * 2010. február

990Megtekintés

Dömösön, a Rám-völgyben, a szent forrás mellett épült filagóriánál ünnepeltük Gyertyaszentelő Boldogasszony napját.

Isten gyermekeire emlékezünk, amikor a szent ligetben épült filagórián elhelyezett szent képekre egy pillantást vetünk. Felidézzük az emlékeket, kik voltak ők, milyen programot hordoztak, mit tettek a nemzetünkért, mit tettek az emberiségért.

 

Tekintse meg filmünket:

 

 

Kétféle ember van. A Jóisten gyermekei mindig azon törik a fejüket, hogyan tudnának jót tenni. Vannak olyan emberek, akik azon törik a fejüket, hogyan tudnának a jóktól elvenni.

 

Tekintse meg képgalériánkat:

Kattintson a képre:

 

Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe

 

Gyertyaszentelő ünnepre jöttünk.

Gyertyáinkat azért szenteljük, hogyha bajban, ínségben, betegségben vagyunk, tudjunk meggyújtani egy gyertyát, tudjunk összekapcsolódni a Jóistennel, és a Jóisten gyermekeivel.

 

Kétezer éve ünnepeljük ezt a csodálatos napot. Kétezer éve szentelünk gyertyát. Szűz Mária üzenete: Miután Jézus Urunkat meggyilkolták, feleségének: Mária Magdalának, kislányának: Inanának, Szűz Máriának, Nándornak és hű tanítványainak bujdosniuk kellett.

 

Szűz Mária bujdosásakor voltak nagyon nehéz pillanatai, betegségei is. Kérte Jézus Urunkat, hogy segítsen. Jézus Urunk fény alakban megjelent Szűz Máriának. Máriánál volt egy szál gyertya. Megölelte édesanyját, és azt mondta: bármikor gondja van, ezt a gyertyát gyújtsa meg, mindig segíteni fog. A rómaiak sokszor voltak Szűz Mária sarkában, mindig megmenekült. A betegségei jöttek, mindig meggyógyította az édesanyját.

 

Szűz Mária kérte Jézus Urunkat, hogy Mária Magdalának is szenteljen gyertyát. Jézus Urunk megjelent Mária Magdalának Montserratban, és gyertyákat szentelt. Mária Magdala magához ölelte a gyertyákat, Jézus Urunk pedig átölelte őt fény alakban. Gyertyát gyújtott, amikor Istenanya szobra előtt imádkozott, gyertyát gyújtott, amikor hálát adott, gyertyát gyújtott minden nap. Volt egy szál gyertya, amit csak nagyon ritkán gyújtott meg, amikor nagyon nagy baj volt.

 

Dömös, Rám-völgy – 2010. február

 

Ezt követően Jézus Urunk minden évben gyertyát szentelt Szűz Máriának és Mária Magdalának. Ez a nap február másodika volt. A mi gyertyáinkat nemcsak Jézus Urunk, Istenanyánk és Istenapánk többi gyermekei is megszentelik. Amikor kérünk, őhozzájuk is fogunk fordulni. Az ünnepet azok tartották, akik szellemcsaládunkhoz tartoztak, Egyiptomban, Franciaországban, Magyarországon. A szentelt gyertya abban is segít, hogy a szellem az örök fényességbe tudjon távozni.

 

Ahol Mária megjelent, szent forrás fakadt. Dömösön fény alakban jelent meg Szűz Mária, több alkalommal. Dömös község derék népe megőrizte ezt az emléket. Kijártak erre a helyre, virágot hoztak, kápolnát emeltek. Köszönettel tartozunk a dömösieknek, hogy megőrizték Mária emlékét. Tisztelegni jöttünk és köszönetet mondani Máriához.

 

Szent forrás Dömösön, a Szentfa kápolna mellett

 

A szentelt gyertya olyan, mint egy adóvevő a kezünkben. Amikor meggyújtjuk, kapcsolatba tudunk jutni az égiekkel. A szentelt gyertya magában hordozza az isteni fényt, a csillagok fényét. Egy kis csoda. Mi több száz gyertyát hoztunk, minden nap gyújthatunk egy gyertyát.

 

Az imádságunk mindig úgy kezdődik, hogy megköszönjük a napot, megköszönjük a szépet, a jót. Ha gonoszság és fájdalom ér bennünket, tudomásul vesszük, hogy ilyen a világ…

 

Tekintse meg képeinket!