Szent utak

Karácsony ünnepe - 2011. december 21.

1175Megtekintés

Jézus Urunk születésnapját Szurdokpüspökiben, Istenanyánk szent kútjánál ünnepeltük.

„Az emberek azzal a vággyal születnek a földre, hogy csodákat éljenek meg. A csodák nem mindennaposak, egy – egy pillanatra adatik meg az ember életében. Karácsonykor mindenki várja a csodát. Természeti ünnep, a téli napforduló ünnepe.
 
 
Karácsonykor az isteni fény lejön az égből. Misztikus ez a nap, a csodák napja. Aki ezen a napon tud töltekezni, annak az egész évben lesz miből élnie, lesz mire gondolnia, lesz fény, amit tud majd árasztani. Minden szer, amit az évben tartunk, a megújulás időpontja, a karácsony különösen. Kint vagyunk a természetben, a Mátraalján, Istenanyánk bennünket várt, gyógyít minket, a lelkünket, szellemünket, megsimogat minket.
 
Boldogok, akik meg merik élni Isten csodáit, örülni tudnak a csodáknak ott, ahol mások közömbösek és részvétlenek. Milyen szomorú, ha valaki közönyös, részvétlen, nem érti, amikor a másik ember örül. Örömteli ember, akiben karácsonykor a béke hangja megcsendül. Ez a békesség, ez a szeretet mozgatja az egész világot. A kulcsa ilyenkor karácsonykor jön elő az emberekben. Ez a kulcs, ez a szeretet, ez az ember, aki ekkor született: Jézus Urunk. Az Atyaisten vele küldte el az üzenetét, a tanítását. Jézus Urunk ma is itt van közöttünk, az általa hozott üzenetben. A Karácsony Jézus Urunk megszületéséről, az ő tanításának megszületéséről szól. Fontos, hogy megteremtsük az ünnep hangulatát a lelkünkben, az otthonunkban.

Képgaléria – kattintson az alábbi képre:
KARÁCSONY ünnepe Istenanyánk szent kútjánál
 
,,Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.”
(Juhász Gyula: Karácsony felé)
 
,,De jó volna mindent, mindent
Elfeledni,
De jó volna játszadozó
Gyermek lenni.
Igaz hittel, gyermek szívvel
A világgal
Kibékülni,
Szeretetben üdvözülni.”
(Ady Endre: Karácsony)
 
                                                                                     
Telefonszám: +36-1-251-4983 vagy: +36-1-222-3186