Szent utak

Mátyás király és Szent György ünnepe - 2012. május

2414Megtekintés

1458-ban, amikor Hunyadi Mátyást királlyá választották, diadalmenet kísérte Prágából Budára. Útközben csak egy helyen pihentek meg, a csallóközi Nagymegyeren, egy tölgyfa tövében. A Mátyásfa ma is él, közel hatszáz éves. 2012. május 1-re gyönyörű szép lombba borította koronáját.

Május 1-én 5. alkalommal emlékeztünk arra, hogy Mátyás király itt pihent meg, és ezen a helyen vendégelték meg őt és kíséretét a helybéli lakosok. Igazi királyi lakoma volt. Abban az időben öregek és fiatalok örömujjongva kiáltották Mátyás király nevét. Sípok, dobok szólaltak meg. Az emberek énekeltek, táncoltak, éltették az új királyt, kezét csókolták, lábához borultak, boldogságot kívántak neki. Hazatérése diadalmenet volt.

 

Tekintse meg filmünket:

 

 

A lélek és a szellem láthatatlan, szentjeink szellemei is láthatatlanok. Mégis, amikor rájuk emlékezünk, akkor megidézzük őket. Ezen a napon is ezt tettük, Mátyás királynak és Szent Györgynek tisztelegtünk, ünnepeltük őket, az ő erejükből töltekeztünk.

 

Szent György egy igaz kelta volt, akit a világ tisztel. Falvak, városok, országok, nemzetek védőszentjükké választották. Mátyás, a szkíta, ugyanazt az erőt képviselte, mint Szent György. Szent György ereje, Mátyás király fénye ragyogta be ezt a napot. Erejük és fényük egyre nagyobb, élő, mint a Nap sugarai.

 

Tekintse meg képgalériánkat – kattintson az alábbi képre:

 

Mátyás király ünnepe

 

www.csodalatosgyogyulasok.huwww.szellemvilag.hu