Szent utak

Mátyás király ünnepe Nagymegyeren

1104Megtekintés

Mátyás királyt és édesapját, Hunyadi Nándor Jánost ünnepeltük 2010. május 1-én Nagymegyeren. Cikkünkben megtekintheti Kovács – Magyar András teljes ünnepi beszédét, 4 részes filmünkben:

 

Mátyás király a magyar emberek szívében a legszeretettebb ember, a legkedveltebb szellem. Jókedvével, tréfájával, emberközelségével, spiritualitásával, a szellemiségével joggal vívta ki a magyarok szívében a legkedveltebb és a legnagyobb király rangot. A környező országok népei, a románok, szerbek, szlovákok szintén nagyon szerették Mátyás királyt. Egyetlen más király sem vívott ki ekkora népszerűséget a közemberek és a nagy emberek között.

 

Tekintse meg filmünk 1. részét:

 

 

Nagymegyeren végtelen nagy szeretettel fogadták Mátyás királyt, amikor a cseh fogságból szabadulva hazafelé tartott. Három alkalommal jött el ezt követően Nagymegyerre, tiszteletét tenni. Mindig jó emlékezettel volt az itt élő emberek felé. Az itt élő emberek megértették azt a kozmikus, égi küldetést, amit Mátyás hordozott.

 

Mátyás nagyapja, maga Zsigmond király volt. Árpád vért hordozott. Ezt az Árpád vért adta át az ő szerelemgyermekének, Hunyadi Nándor Jánosnak. A pápa aranysarkantyús herceggé lépteti elő Hunyadi Nándor Jánost. Hercegi címet kap. Nagyon különös helyzet van ebben az időben Magyarországon. Hunyadi Nándor János nem királyként, hanem helytartóként működik az országban. Zsigmond király, az ő magyarországi vagyonának két harmadát Hunyadi Nándor Jánosra hagyja.

 

Tekintse meg képgalériánkat – kattintson a képre:

 

Mátyás király ünnepe Nagymegyeren

 

Azért emlékezünk meg Zsigmond királyról. Mert ő magyar királyként lett német – római császár. A Német – római Birodalom adót fizet Zsigmondnak, majd később Hunyadi Nándor Jánosnak is, majd adót fizetnek Mátyás királynak is. Ezt a vért, ezt az szellemiséget, eszmeiséget Zsigmond király az általa megalapított Szent György Lovagrenddel képvisel. Ez az az erő, amely Hunyadi Nándor Jánosban és Mátyás királyban egy olyan erőt inspirál, amellyel meg tudják állítani a törököket. Senki más, csak ők.

 

Filmünk 2. része:

 

 

Amikor a törökök Nándorfehérvárnál betörnek az országba, az akkori magyar király Bécsben kávézgat, szórakozik. Tudja, hogy jön a több százezres török sereg, de csak legyint, és így szól: Hunyadi ügy. A magyarok tudják, hogyha bejönnek a törökök, a magyar lakosságot rabszolgaláncra fűzik, nőket és gyermekeket magukkal viszik, kirabolják az országot. Hunyadi Nándor János katonái (tízezer fős elit páncélos hadsereg) támogatják Hunyadit. Kapisztrán Szent János 8-10 ezer magyart tud maga köré venni. Ez az alig húszezres sereg kerül szembe a több százezres török sereggel. Ez a török sereg három évvel előtte az addig bevehetetlen Bizáncot elfoglalta. Ez a hatalmas török sereg jelenik meg Hunyadi Nándor váránál, Nándorfehérvárnál. Komoly isteni segítséggel verik vissza a törököket. Ezt követően pestis terjed a harctéren. Hunyadi tisztességgel eltemeti az embereit, ápolja a sebesülteket, ő maga is elkapja a betegséget. A betegség tüneteinek megjelenése után néhány napja van, hogy éljen. Ekkor a fogságban lévő Mátyás engedélyt kap, hogy a halálos beteg édesapjához elmenjen, és meglátogassa.

 

Filmünk 3. része:

 

 

Az akkori magyar király és a nagyurak, Cillei Ulrik és a többiek kalapukat dobálva ünneplik Hunyadi Nándor János halálos betegségét. Mátyás találkozik édesapjával, aki két nap múlva meghal. A halálánál jelen van a kedves barátja, Kapisztrán Szent János, aki a pápa egyik legközkedveltebb embere. Kapisztránt küldi Bizáncba, és a világ számos pontjára. Kapisztrán úgy megszereti Magyarországot, és Hunyadit, hogy itt marad Magyarországon. Ott van Hunyadi halálánál, látja, amikor Hunyadi Nándor János kileheli a lelkét, lát még valamit. A pápa tudja, hogy Kapisztrán kommunikál a szellemvilággal, szellemlátó ember, aki belelát az asztrális és mentális világba. Kapisztrán János ír egy levelet a pápának, hogy Hunyadi halálánál látta, hogy a világ legnagyobb védőangyala, Jézus Urunk szellemben eljött Hunyadi szelleméért, és felvitte őt a mennyek országába. Amikor a pápa megkapta ezt a levelet, már Kapisztrán is halott, őt is elérte a betegség, Hunyadi halála után néhány héttel ő is meghal.

 

Filmünk 4. része:

 

 

Amikor a pápa megkapta a levelet, erre a napra kijelöli Jézus Urunk fénnyé válásának ünnepét. A mai napig tartja az egyház Jézus Urunk színe váltásának ünnepét, Hunyadi Nándor János halálának tiszteletére. Ekkor történt meg másodízben, hogy látták Jézus Urunkat fény alakban azok, akik erre méltók.

 

 

Kapcsoló cikkek:

 

Mátyás király tiszteletére Táltos fénypadot állítottunk Nagymegyeren:

Tekintse meg filmünket - Kattintson a képre:

 

Nagymegyer Mátyás király tölgyfája - Mátyásfa

 

 

Mátyás király ünnepnapok Nagymegyeren:

 

 2009. május 3.

Kattintson a képre:

 

2009. május 3.

 

2008. május 2.

Kattintson a képre:

 

Mátyás király ünnepe Nagymegyeren

 

 

Mátyás király tölgyfája Nagymegyeren:

 


Nagymegyer, Mátyás király tölgyfája nagyobb térképen való megjelenítése