Szent, Attila

A hun Attila - 1. rész

2007Megtekintés

Kovács – Magyar András 51. filmjében bemutatja Attila életét, a korában élő népeket, a keltákat, gallokat, szkítákat, hunokat, magyarokat, gótokat, vandálokat, barbárokat. Sokan hallottak már ezekről a népekről, de sokan nem tudják, kik ezek a népek, honnan jöttek, milyen üzenetet hordoztak.

Hogyan adózott a római birodalom Attilának?

Hogyan adózott Attila leszármazottjainak még sok száz évig?

Ezt az adót akkor úgy hívták: ajándék. Nem bírták elviselni, hogy ők adózzanak, ezért mindig ajándékot hoztak. Ez az ajándék Attila idejében 8 tonna arany volt évente. Amikor Attila megtudta, hogy a római papok járnak kifosztani a hunhalmokat, a régi temetkezési helyeket, és az ott nyugvó királyok kincseit elrabolják (Hatalmas kincsekkel temetkeztek a királyok). Attila, amikor mindezt megtudja, elmegy Bizánc elé, üzenetet küld, hogy megyünk az ajándékért. A Bizánciak viszont nem akarnak fizetni.

 

Tekintse meg filmünk 1. részét:

 

 

Hatalmas várfalakkal van körülvéve Bizánc, 8 – 10 – 15 méter szélesek a várfalak, háromszoros megerősített falakkal volt körülvéve. Bevehetetlen volt. Mivel a püspökök folyamatosan kifosztják a hunhalmokat, Attila kétszeres mennyiségű ajándékot követel Bizánctól.

 

„Kétszer annyi ajándékot kérek, mert kiraboltátok őseink, királyaink sírjait!” – üzeni Attila.

Nem adunk! – érkezik a bizánciak válasza.

 

Attila elindult Bizánc felé. Ahogy Attila közeledett, hatalmas porfelhőt látnak a bizánciak várfalaikról. Nem sokan mentek, általában 7-8 ezer ember ment 5-5 lóval, ez összesen 35 ezer lovat jelent, ez egy kisebb csapat volt. Bizánc falait ekkor földrengés rázta meg, minden bástyája, minden várfala leomlott, a földdel lett egyenlő. Attila bevonult, és az ajándékot hazavitte.

 

Hogy írja le ezt a történelem? Íme:

Bizánc falai a földrengés következtében ledőltek. A derék bizánci kőművesek 6 hét alatt újjáépítették. Amint jöttek a hunok, betegség ütött fel a csapataik között, és visszavonultak.

 

Attila lakomája – Than Mór festménye

Attila lakomája – Than Mór festménye

 

 

Ebben az időben Attila embereinek olyan lovai, olyan szürke marhái voltak, amelyeknek nem volt betegségük, stratégiai eszközök voltak. Attila seregeit szellemi gyógyítók gyógyították. Kik ezek a szellemi gyógyítók? Ugorjunk előre a történelemben. Mátyás király idejében a Pálosok, a Táltosok, majd II. Rákóczi Ferenc idejében a Czestochowából hazahívott csodás gyógyítók minden beteget meggyógyítottak. Képzeljük el e gyógyítók őseit Attila idejében!

 

Attila minden évben követelte az ajándékot, az adót.

Kérdezhetnénk, hogy ha Attilának ennyi kincse volt, miért követelt még további adókat? Attila, ha nem veszi el a rómaiaktól és a bizánciaktól az aranyat, ők ebből az aranyból hadsereget ruháztak volna fel, és gyilkolták volna Európát, Afrikát és Ázsiát. Ezért Attila elvette tőlük azt a pénzt, amit hadászkodásra költöttek volna.

 

Attiláról leírják, hogy nem gyilkolt, nem rombolt. Amíg ő Eurázsiában volt, nyugalom volt, a rómaiak, bizánciak rezdülni nem mertek. De ha valahol vadhajtás nőtt ki, Attila azt levágta.

 

Miért jött Attila Európába? Nagyon komoly isteni küldetése volt.

 

Attila a mai Franciaország déli részén, a mai Spanyolország északi részén, Katalóniában tartózkodott, amikor már arabok háborgatták ezt a vidéket. Barbárok és vandálok fenyegették e vidéket. Attila már harcban állt egy mór csapattal. A mórok fegyverletételt ígértek, de éjszaka megtámadták Attilát, elrabolták a feleségét, Ildikót.

 

Végtelen dühbe jött Attila. Amikor egy ember dühbe jön, az angyalok is elhagyják. Másfél napba telt, míg meg tudott egy kicsit nyugodni. Szűz Mária szelleme ekkor sugallatban megüzente neki, hogy a feleségét, Ildikót, a mór vezér elvitte Avilába. Attila összeszedte a seregeit, elindult Avilába. Átkeltek a folyókon, a hegyeken. Az itt élő hispánok és gallok segítették őt. Körülvették Avila várát, melynek nyugati szárnyán máglyákat raktak, és meggyújtották. A várfalak 10-15 méter szélesek. Másfél napig égtek a tüzek, majd kettényílt a várfal.  Attila lovasai beugrattak lovaikkal a megnyílt falon, a bent lévő mórokat elpusztították. Attila kiűzte a mórokat Avilából. Attila felesége érintetlen volt, a mórok vezére nem bántotta, akkor szerette volna asszonyává tenni, ha őt megszereti.

 

Attila visszavonult feleségével, Ildikóval a mai Spanyolország északi határain túlra. A rómaiak és a bizánciak cselt szőttek Attila ellen, meg akarták őt ölni. Ildikó számtalan halálhelyzetből megmentette Attilát. Attilát meghívták egy vadászatra. Ildikó többször kérte, hogy ne menjen el. Attila mégis elment, és megölték.

 

Attila 453-ban halt meg. A barbárok ezután elfoglalták Rómát. Valójában Attila halálával a Római Birodalom széthullott.

 

Attila hatalmas szellemi kincset oszt szét Európában és Ázsiában. Attila halála után minden folytatódott tovább Attila szellemében. Ki volt Attila szellemiségének folytatója? Mely népek, mely szellemcsaládok, mely királyságok? Teszünk egy európai utazást, és Magyarországra fogunk találni. Ezt egy hatalmas méltósággal. Intelligenciával, minőséggel kell megtennünk. A mélykút fenekére, és a csillagos égre kell néznünk, hogy megtudjuk, kik vagyunk, honnan jöttünk, mi a dolgunk, és hová tartunk.

 

 

A HUN ATTILA

 

A DVD megvásárolható az irodánkban:

H-1143 Budapest (XIV. kerület) Tábornok u. 11/A. I. emelet/11.

(a 2. metró Puskás Ferenc Stadion megállójánál)

 

Telefonszámaink:

+36-1-251-4983 vagy: +36-1-222-3186