Szent, Szűz Mária

Szűz Mária élete - 3. rész

2871Megtekintés

 

Mária fő erényei között volt, amit hirdetett is: az ápoltság, a szolgálat, Istenünkhöz való hűség.

Tanította a hűséges szolgálat erényét. Tanuljon meg mindenki legalább hét embert szolgálni, hűséggel, becsülettel. A feleségek ne feladatnak, hanem ajándéknak tartsák, ha valakit szolgálhatnak: férjet, gyerekeket, szülőket, rászorulókat…

 

Senki ne várjon fordulatot életében, amíg nem válik önzetlenné, saját környezetében. Legyen mindenki önzetlen, de ne hagyja magát kiforgatni a javaiból. Ha te adsz, de nem méltó módon viszonozzák, ne adj többé, mert elveszíted saját önbecsülésedet. Aki a családban nem értékeli a másikat, elherdál mindent.

 

Szűz Mária megkoronázása

Szűz Mária megkoronázása (Velazquez festménye)

 

Máriát édesanyja, Szent Anna 57 évesen hozza világra, és Mária 16 éves, amikor édesanyja meghal. Édesapja, Yataz, hercegi méltóságban élt. Menekülése haza hozta Magyar honba. Azonban itt sem volt békessége. Folyamatosan járta az országot. Volt, ahol éveket is eltöltött, - például Bükkszentkereszten két évet, - és a Pilis szentséges hegyei között.

 

Igen idősen, 93 évesen, a Mátrában megfáradtan leül egy fa tövébe, hogy megpihenjen, álomra szenderül, de ebből az álomból már nem tér vissza földi testébe. Lelkét, szellemét Jézus Urunk fogadja a Mennyországban. Földi teste két óra múltán, este nyolc óra körül fénnyé vált. Az őt kereső emberek azt hitték, tovább ment erről a helyről is.

 

Szűz Mária mennnybemenetele

Szűz Mária mennnybemenetele (Cerezo festménye)

 

A nagy fa, amely mellett az égi csoda megtörtént, ma már nem áll, helyén forrás fakadt, amely télen sem fagy be, gyógyítja a betegeket. E szent helyen egykoron Szent László idejében, még több millió ember adta tiszteletét, aztán a Rómaiak átírták a hely történetét, ma már Szent László lovának nyomait vélik e helyen.

 

Szűz Mária forrás - Szentkút

A Szűz Mária forrás környéke Mátraverebély - Szentkúton

 

Csodálatos módon a forrást mégis így nevezik: Mária forrás. Hazánk és a világ egyik legcsodálatosabb helye ez: Szentkút. Szűz Mária, aki a világ legkülönösebb csodatevő napjait, a Boldogasszony napokat, ünnepeket bevezeti.

 

Köpenyes Mária Vizsoly

Köpenyes Mária (Vizsoly)

 

Szűz Mária augusztus 15.–én született, és ezen a napon vált fénnyé, este nyolc óra körül. Milyen különös, hogy Szent István királyunk szintén ezen a napon született és halt meg.

 

 Szűz Mária fényalakja

Szűz Mária fényalakban jelent meg a karácsondi templomban

 

← Vissza az 2. részre